Selaković položio venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas u parku Tašmajdan venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Vence i cveće su položili menadžer Grada Beograda Miroslav Čučković, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, bivši ministar spoljnih poslova Savezne Republike Jugoslavije u vreme agresije Živadin Jovanović, predsednik Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije je društveno-političke i antifašističke organizacija (SUBNOR) Vidosan Kovačević i mnogi drugi.

Čučković je rekao da je 78 dana "NATO agresor zločinački uništavao Srbiju", da je glavni grad bio meta svake noći.

Prema njegovim rečima, sedamdesetdevetoro dece koja su bila žrtve zločinačkog NATO bombardovanja su opomena za ceo svet.

"Sve gradske opštine imaju svoja mesta u kojima na spomenicima odaju poštu", kazao je Čučković i podsetio da je u četvrtak uveče održana tribina na kojoj su se gradski čelnici poklonili živim herojima sa Košara i Paštreka.

Najavio je da će biti organizovana i promocija filmova u salama sportskih centara svih opština.

"Danas je dan kada se sećamo 2.500 žrtava među vojnicima, policajcima i civilima, koji nisu deca širom Srbije i saučestvujemo u bolu njihovih porodica", rekao je Čučković.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar