Septembarski književni razgovor sa Jasminkom Petrović

|   Život
Književno druženje zakazano je za sredu, 27. septembra od 17 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš).
Foto: EU info kutak Niš

 

“Jedna je od najomiljenijih autorki današnjice Jasminka Petrović otvara jesenji ciklus književnih razgovora ‘Žene stvaraju – razgovori koji pokreću’ pričom o devojčicama i njihovom svetu, te izazovnom prelasku u svet odraslih, koji svima nama postavlja pitanje - može li svet biti bolji, možemo li mi biti bolji”, poručuju iz EU info Kutka.

Razgovor sa Jasminkom Petrović vodiće Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Iako najpopularnija među decom i omladinom, zastupljena u školskoj i domaćoj lektiri, nezaobilazna na festivalima i dragocena na kreativnim radionicama, Jasminka svojim temama o odrastanju i porodici dotiče svaki uzrast.

Njeni romani poslužili su za stvaranje filmova „Zlogonje" i „Leto kad sam naučila da letim", što je pored izuzetno bogatog književnog stvaralaštva dodatno doprinelo Jasminkinoj popularnosti u Srbiji, ali i u regionu.

Svi koji žele da prisustvuju događaju potrebno je da popune prijavni formular na sledećem LINKU najkasnije do utorka, 26. septembra ili do popunjavanja kapaciteta.

“Ideja ciklusa ‘Žene stvaraju – priče koje pokreću’ koji smo pokrenuli je da zajedno sa istaknutim  književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu. U prethodnom periodu ugostili smo naše sjajne pesnikinje Vitomirku Trebovac, Maju Solar, Draganu Mladenović i Ognjeku Lakićević”, saopšteno je iz EU info kutka Niš.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar