Skot: Prilika da se posvetimo prijateljstvu Srbije i SAD

|   Info
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je da je u potpunosti saglasan sa izjavom premijerke Ane Brnabić da odnosi Amerike i Srbije opet mogu biti kao pre sto godina kada se srpska zastava viorila iznad Bele kuće u Vašingtonu i dodao da se raduje tome.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

''Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da naši odnosi opet mogu biti kao pre sto godina i ja sam saglasan i radujem se tome. Ovo je prilika da se posvetimo prijateljstvu i saradnji dve zemlje'', rekao je ambasador.

Skot je najavio da će u subotu 28. jula, u znak sećanja na ovaj jubilej i poštovanja prema Srbiji, podići srpsku zastavu iznad svoje diplomatske rezidencije.
"Mnogi kažu da je to bilo zlatno doba srpsko-američkih odnosa. Za mene je to bila norma naših odnosa, a ne izuzetak", istakao je Skot i podsetio da su se dva naroda zajedno borila protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, ali da SAD i danas pružaju podršku Srbiji u naporima da sprovede reforme na putu ka EU i sačuva mir i stabilnost u regionu.
Ambasador je podsetio da Srbija i Amerika i u oblasti privrede postaju sve povezanije i da američke kompanije sve više investiraju u Srbiji i da zapošljavaju oko 20.000 srpskih građana.
Srpska zastava istaknuta je na Beloj kući zbog bliskosti tadašnjeg američkog predsednika Vudroa Vilsona sa Mihajlom Pupinom.
"Pupin i Tesla možda jesu najpoznatiji Srbi u Americi, ali duga je lista Srba koji su oplemenili život Amerikanaca u svim oblastima", naveo je Skot.
Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković ukazao je da obeležavanje jubileja zapravo znači obeležavanje prijateljstva i posvećenosti dve zemlje.
Marinković je uklazao da je prisustvo SAD-a u Srbiji značajno, da su pristigle brojne američke donacije u našu zemlju, ali da su važne i američke investicije i otvaranje novih radnih mesta.
Kako kaže parlament će se uključiti i u obeležavanje godišnjice spašavanja pilota u Drugom svetskom ratu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar