Slava grada Jagodine

|   Info
Rezanjem slavskog kolača, u Skupštini grada Jagodine obeležen Petrovdan
Foto: TV Kopernikus

Svečanosti sečenja slavskog kolača u Skupštini grada Jagodine, povodom gradske slave Petrovdana, prisustovale su ličnosti duhovnog i svetovnog života Jagodine, Pomoravskog okruga, prestavnici Eparhije šumadijske, odbornici Skupštine grada, predstavnici političkih stranaka, policije, privrednog, političkog i javnog života. Sve prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine,osvrnuvši se na misiju lokalne samouprave koja je prethodnih 14 godina nepromenjena.
-Možemo da budemo ponosni na do sada urađeno. Naš tim predvođen predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom, kada je došao na vlast 2004.godine , imao je tačno određene ciljeve i principe od kojih se nije odustalo nikad. To je borba protiv bele kuge, izgradnja infrastrukture i podizanje standarda građana Jagodine kroz otvaranje novih radnih mesta. Poznato je da smo doveli veliki broj stranih investitora, stvorili izuzetno lepu turističku ponudu, pomogli  otvaranju velikog tržnog centra i uposlili nekoliko hiljada ljudi, rekao je Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine.

Stevanović se u svom obraćanju takođe osvrnuo na skupštinske odluke koje se odnose na sektor poljoprivrede, kao i  jačanje malih i srednjih preduzeća u Jagodini.
-Poljoprivrednike smo oslobodili plaćanja poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište, plaćamo kamatu na podsticajne kredite banaka koje oni uzimaju, a sve u cilju jačanja poljoprivrede i zadržavanja mladih ljudi na selu. Takođe, doneli smo odluku snošenja troškova kamata i za kredite  koje uzimaju mala i srednja preduzeća za razvoj svojih kapaciteta, dodao je Stevanović. 

U ime gradskog odbora Srpske napredne stranke, građanima je slavu čestitao Čedomir Bauk, podsećajući na značaj ovog praznika kako za Jagodince tako i za sve hrišćane.
Nakon sečenja slavskog kolača u Skupštini grada Jagodine, ovogodišnji kolačar Zoran Vasić, jagodinski privrednik, predao je kolač Darku Miletiću, direktoru Doma zdravlja u Jagodini.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar