"Smanjen broj krivičnih dela"

|   Info
U poslednje četiri godine ukupan broj krivičnih dela u Srbiji smanjen je za devet odsto u odnosu na period 2010-2014.godine, a policija je zaplenila 43 odsto više narkotika nego u istom periodu pre toga, izjavila je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Tanjug

Dijana Hrkalović je ocenila da su rezultati policije u poslednje četiri godine, odnosno od dolaska ministra Nebojše Stefanovića, bolji nego ikada.

"Osim povećanih zaplena droge, odnosno 13,7 tona u poslednje četiri godine, od dolaska ministra Stefanovića ukupan broj izvršenih krivičnih dela je za skoro devet odsto manji u odnosu na isti period ranije, izvršeno je 17 odsto manje krivičnih dela protiv imovine građana, kao i 19 odsto manje ubistava", rekla je Hrkalovićeva.

Državna sekretarka je strašnim označila gubitak svakog mladog života zbog konzumiranja narkotika i najavila da će MUP uložiti dodatne napore da smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na ulicama.

"Dosta toga je već urađeno. Prošle godine otkrivena je prva laboratorija ekstazija u Srbiji, a zaplena sintetičkih droga je značajno povećana. U poslednje četiri godine oduzeto je 1.800.000 tableta, što je tri puta više nego ranije", navela je Hrkalovićeva.

Pohvalila je rad beogradske policije koja je ove godine, kaže, rasvetlila više od polovine kriminalnih obračuna i kao poslednje u nizu navela rasvetljavanje ubistva Luke Radulovića.

Hrkalovićeva je napomenula da je unapređena i međunarodna policijska saradnja koja, kaže, ranije skoro da nije ni postojala i navela da su izuzetni rezultati ostvareni u saradnji sa policijama Španije, Češke, Nemačke i Austrije.

Kako je rekla, od dolaska Stefanovića na mesto ministra mnogo toga je urađeno i na suzbijanju kriminala i korupcije u redovima policije, a procesuirano je 768 policijskih službenika od kojih je 110 rukovodilaca u MUP-u.

"Svi ovi podaci jasno govore da je prošlo vreme kada nije postojala iskrena volja da se država obračuna sa kriminalom. Više nema zaštićenih za razliku od nekih ranijih perioda kada su kriminalci slobodno šetali ulicama i bili ugledni građani koje niko nije smeo ni da pogleda", naglasila je Hrkalovićeva.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar