Snapdragon 865 za premijum modele pametnih telefona

|   Infotehno
Proizvođač Qualkomm je predstavio čip Snapdragon 865 koji će pokretati premijum modele pametnih telefona.

 

Karakteristike koje će omogućiti ovaj čip su beleženje fotografija i videa velike rezolucije (teoretski do 200 megapiksela), brzo izvršavanje video igara kao na PC računaru, manja potrošnja energije i najznačajnija - podrška za brzine koje donosi 5G mreža.

Snapdragon modeli su SOC tipa (system on a chip - sistem u čipu) što znači da su osim procesora implementirane i još neke komponente (grafika, modem...)

Snapdragon 865, brzine 2.84GHz, se sastoji od Kryo 585 procesora, Hexagon 698 procesora, Adreno 650 grafičkog čipa i Spectra 480 ISP koji je zadužen za kameru.

Snapdragon 865 nema ugrađen modem, ali ima podršku za 5G brzine, tako da omogućava preuzimanje podataka do 7.5Gb/s i slanje do 3Gb/s. Za samo uspostavljanje konekcije zadužen je dodatni modem u čipu Snapdragon X55 5G koji će se isporučivati u paru sa Snapdragonom 865.

Sasvim je izvesno da će se ovaj čip naći u premijum modelima proizvođača mobilnih telefona, a među modelima za koje se pretpostavlja da će ih pokretati su Samsung Galaxy S11, LG G9, Sony Xperia 2, ZTE Axon 11 Pro i Google Pixel 5.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar