Srbija 2019. domaćin Skupštine Interparlamentarne unije

|   Info
Glavni savet Interparlamentarne unije aklamacijom je potvrdio kandidaturu Srbije za domaćina 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije u oktobru sledeće godine u Beogradu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.
foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Zasedanje u Beogradu biće održano na 130. godišnjicu ove najstarije i najveće međunarodne parlamentarne organizacije, čiji je Srbija član gotovo od samog osnivanja organizacije 1889. godine.

Očekuje se da će zasedanje u Beogradu okupiti više od 150 parlamentarnih delegacija iz čitavog sveta, među kojima i više od 100 predsednika i potpredsednika parlamenata, odnosno ukupno oko 1.500 članova delegacija.

Tako će Beograd posle 55 godina ponovo biti domaćin godišnjeg zasedanja ove međunarodne parlamentarne organizacije, budući da je 52. Skupština IPU bila održana u Beogradu 1963. godine, precizira se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Glavni savet je potvrdio članstvo predsednice Narodne skupštine Maje Gojković u sastavu Pripremnog odbora Samita predsednika parlamenata koji će se održati 2020. godine.

Reč je o prestižnom telu u kojem učestvuju predsednici parlamenata iz 20 država i gde se raspravlja o najvažnijim pitanjima u vezi sa Samitom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar