Šta treba znati ukoliko idete na put kolima?

|   Info
Prekontrolisati ispravnost vozila, napraviti dobar ruting, informisati se o stanju na putevima i prohodnosti puteva, voditi računa da rezervoar bude pun, raspitati se o propisima zemlje u koju idemo, poštovati saobraćajne propise i preventivni tehnički pregled vozila, saveti su Auto-moto saveza Srbije, kako bismo imali bezbedan i bezbrižan put.
Foto: televizija Kopernikus

S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora i vreme kada se dosta putuje, kako u okvirima naše zemlje, tako i van granica Srbije, važno je da, ukoliko putujete automobilom, budete dobro informisani, kaže za televiziju Kopernikus predsednik Auto-moto saveza Srbije, Mirko Butulija.

Svest o saobraćaju je ipak na višem nivou nego prethodnih godina, kao i saobraćajna kultura, primećuje Butulija.

Stručnjaci savetuju da se putnici naoružaju strpljenjem kada krenu na put, jer je intezitet saobraćaja nešto veći zbog perioda godišnjih odmora, pa je i čekanje na graničnim prelazima duže od uobičajenog. Iz AMSS-a u tom slučaju predlažu korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

Šta je još rekao predsednik AMSS-a, Mirko Butulija, za televiziju Kopernikus o tome šta sve vozači treba da znaju pre polaska na put automobilom, pogledajte u prilogu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar