Tri medalje informatičarima

|   Info
Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i dve bronzane medalje na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj online u organizaciji Singapura, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Foto ilustracija: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Na olimpijadi je učestvovalo 343 takmičara iz 87 zemalja, što je najveći broj takmičara u istoriji ovog takmičenja, a četverac mladih informatičara iz Srbije ostavio je izuzetan usspeh, ocenjeno je u saopšptenju.

Tadija Šebez (Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Novi Sad) osvojo je zlatnu medalju sa 94,60 osvojenih poena, Jovan Bengin (Matematička gimnazija, Beograd), izborio se za bronzanu medalju (53,33 poena?; a bronza je sa osvojena 48,72 poena pripala i Mateji Vukeliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Njegov školčski drug  Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije osvojio je 34,67 poena.

"Tadija Šebez ostvario je zaista izuzetan uspeh jer je ovo je prvi put da predstavnik Srbije osvoji zlato na informatičkoj olimpijadi, a zanimljivo je i da je on - uz takmičara Rusije sa istim brojem bodova - najbolje plasirani takmičar koji nije azijskog porekla", navedeno je u saopštenju.

Konačni rezultati biće proglašeni u sredu, ali se ne očekuju izmene u odnosu na preliminarne rezultate, saopštilo je Društvo matematičara.
 
Vođe ekipe bili su Marko Savić i Dušan Zdravković, a lokalni organizatori nadgledanog online takmičenja Pavle Martinović, Vladimir Milenković i Aleksa Plavšić, domaćin našim takmičarskim ekipama proteklih 20 dana bio je  Matematički fakultet u Beogradu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar