Uhapšen otac nasilnik

|   Info
Osnovno tužilaštvo u Nišu odredilo je pritvor do 30 dana nasilnom ocu B.L. iz Doljevca, jer je u dvorištu osnovne škole Vuk Karadžić u tom mestu, brutalno udarao i šutirao svog sina.
Foto: televizija Kopernikus

 

Incident se desio pre dva dana, oko podneva, na proslavi koju su učenici osmog razreda samoinicijativno organizovali povodom završetka školske godine.

Učenik koga je otac brutalno šutirao na očigled okupljene dece, pohađa sedmi razred i priključio se godinu dana starijim drugarima u proslavi. Otac je svog sina nasilnički izvukao iz društva koje se veselilo, oborio na beton i nekontrolisano ga šutirao. Detetu u pomoć priskočile su nastavnice koje su vodile računa o đacima na proslavi. Snimak nasilja koji je završio na društvenim mrežama i portalima, uznemirio je javnost.

Direktor osnovne škole u Doljevcu Goran Ilić ističe da je dečak sada dobro, da je reč o odličnom učeniku i da otac poznati mali privrednik i do sada nije bio problematičan. Deca u tom uzrastu uglavnom znaju kako reagovati u situacijama nasilničkog ponašanja.

Psiholozi upozoravaju da svaki vid agresije i nasilja nad decom ostavlja dalekosežne posledice.

Nažalost, umesto lepe uspomene na dane provedene tokom osmogodišnjeg školovanja, ova deca imaće urezanu sliku nasilja oca nad sinom, sa proslave koju su sama organizovala u dvorištu škole.