Upravljački tim odbacio navode Zerija

|   Info
Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) odbacio je kao netačno pisanje prištinskih medija da je taj tim predao privremenim prištinskim institucijama Nacrt statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji i ističu da su im samo prosledili izveštaj o njihovom dosadašnjem radu.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: RTS

U saopštenju Upravljačkog tima se navodi da se taj izveštaj, inače, redovno dostavlja posredstvom nadležnog Ministarstva administracije lokalne samouprave, radi informisanja o dinamici aktivnosti tog tima.

Prištinski Zeri, pozivajući se na izvore i iz kosovske vlade piše da je Upravljački tim privremenim prištinskim institucijama predao nacrt statuta ZSO, koji je, kako kažu, u surotnosti sa kosovskim zakonima i preporukama kosovskog ustavnog suda, te da zbog toga on neće biti prihvaćen.

Izvori iz kosovske vlade su navodno za Zeri potvrdili da je Upravljački tim sastavio, kako navode, protiustvani i protivzakonski nacrt za Asocijaciju/ZSO i da je to razlog što ga neće prihvatiti.

"Poslove na izradi nacrta statuta Zajednice obavlja u skladu sa mandatom koji mu je poveren briselskim dogovorima i radni tekst nacrta će predstaviti, onako kako je predviđeno, u Briselu, prvo odborima za imlementaciju Beograda i Prištine, a zatim i u dijalogu na visokom nivou", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Upravljački tim u svom radu oslanja na rezultate briselskog dijaloga i Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi, o čemu je na jučerašnjem sastanku obaveštena i delegacija Misije OEBS-a.

"U dosadašnjem radu imali smo razgovore sa nizom strukovnih ekspertskih grupa, predstavnicima lokalnih samouprava, kao i resornih ministarstava, i kao stručno telo, sa jasno definisanim mandatom i ovlašćenjima, smatramo da je svaki pokušaj politizacije naših aktivnosti kontraproduktivan i da šteti procesu dijaloga Beograda i Prištine", stoji u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar