Uspeh mladih niških plivača

|   Sport
Niški plivači ostvarili su odličan uspeh na međunarodnom plivačkom mitingu u Beogradu. Takmičenje nazvano "Sve prolazi, Zvezda traje", okupilo je skoro 800 mladih iz našeg regiona. 19 takmičara Plivačkog kluba "Sveti Nikola" iz Niša osvojilo je medalje na ovom sportskom nadmetanju.
Foto: Plivački klub Sveti Nikola / Dimitrije Didić

 

Laković Aleksandar je osvojio četiri bronzane medalje u kategoriji plivača 13-14 godina. Najbolji je bio u disciplinama 100m delfin, 100m leđno, 200m mešovito i na 200m slobodno.

Nikolić Vuk zablistao je u disciplini 100m leđnim stilom i sa vremenom 1:11.20 ostvario lični rekord i osvojio zlatnu medalju u kategoriji plivača 13-14 godina.

Najmlađi predstavnik niškog kluba Jelić Kosta osvojio je četiri zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m prsno, 50m leđno i 50m delfin. Kosta je ubedljivim pobedama u svim disciplinama pokazao da je jedan od najtalentovanijih mladih plivača u državi.

Mitić Slavisa takođe je opravdao epitet izuzetno taletnovanog plivača i osvojio tri zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 50m ledjno.

Petrović Vasilije osvojio je treće mesto u disciplini 50m prsno sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 46.24. Mitić Slaviša i Jelić Kosta proglašeni su za najuspešnije plivače u svojoj kategoriji.

"Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima naših plivača, još jednom smo potvrdili činjenicu da je naš klub mesto gde se stvaraju budući šampioni", naveli su iz Plivačkog kluba "Sveti Nikola".

Autor: Nikola Šipovac

Foto: Plivački klub Sveti Nikola / Dimitrije Didić
Foto: Plivački klub Sveti Nikola / Dimitrije Didić