Uz sajt i aplikacija sa informacijama o virusu kovid 19

|   Infotehno
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja unapredilo je veb sajt aplikacijom uz pomoć koje građani na jednom mestu mogu da dobiju sve važne informacije u vezi sa virusom kovid 19.


Izvor: FoNet

Aplikacija će biti dostupna i za android uređaje posredstvom Google Play prodavnice, saopštilo je danas Ministarstvo.

Građani će na ovaj jedinstveni način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od korona virusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja, navodi se u saopštenju, uz napomenu da će na jednom mestu biti "svi važni brojevi telefona nadležnih institucija", kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus.

Uz pomoć aplikacije moguće je "na jedinstven način tražiti pomoć od jedinica lokalne samouprave" ukoliko su građanima potrebni doktor, hrana ili namirnice.

"Takođe, možete anonimno prijaviti Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, ili osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji", navedeno je u saopštenju uz napokenu da su na aplikaciji "dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa".

Korišćenjem aplikacije mogu da se prijave svi koji žele da volontiraju i pomognu onim građanima kojima je to neophodno, a biće dostupne i najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kao i svi važni akti resornog ministarstva, doneti u vezi sa epidemioploškom situacijom.

„Ova aplikacija je donacija Ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv korona virusa. Verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna. Želja nam je da na jednom mestu svi imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć, pitaju. Upravo zbog toga ovo predstavlja jedinstven primer koji verujemo da će koristiti građanima“, istakao je ministar Zoran Đorđević.

Ministarstvo je pokrenulo Vajber kanal, a toj grupi je pristupilo oko 30.000, koji redovno dobijaju sve bitne informacije iz nadležnosti Ministarstva, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar