Veliki uspeh niškog ženskog kuglanja

|   Sport
Prvi put nakon 26 godina postojanja uzorni niški kolektiv je uspeo da izbori davno cartani cilj - promociju u Superligu Srbije. Međutim, za ovaj klub sada sledi nova borba, ali ne na sportskom terenu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Ženski kuglački klub “Čair” ispisao je najlepše stranice svoje istorije. Prvi put nakon 26 godina postojanja uzorni niški kolektiv je uspeo da izbori davno cartani cilj - promociju u Superligu Srbije. Do velikog iskoraka, kako na klupskom tako i na individualnom planu, članice ovog kluba stigle su i više nego dominantno. Na putu kroz Prvu ligu Srbije – centar ređane su samo pobede, uključijići I veliki trijumf od  8:0 nad favorizovanom ekipom Pak prometa iz Kragujevca. Nišlijke su upravo ovim trijumfom overille odlazak u viši rang ali i oborile klupski rekord sa oborenih 3150 čunjeva.

U poslednjem kolu dočekana je ekipa Železničara iz Pančeva. Nišlijke su nastavile u sjajnom ritmu i ponovo pokazale da su dobra atmosfera i timski duh itekako prisutni u njihovim redovima.

Sada im ostaje da pojačaju treninge i uhvate zalet za mnogo jače izazove.

Ipak, promocijom u Superligu je završeno samo posla posla. Za ovaj klub sada sledi nova borba, ali ne na sportskom terenu. Naime, niška kuglana ne ispunjava uslove takmičenja u najvišem rangu, sada je na potezu grad koji je već odavno suočen sa inicijativom da prestonica juga Srbije konačno dobije sportsko borilište u rangu sa svojim renomeom, potrebama i rezutlatima.

Kuglašice “Čaira” ostvarile su ogroman uspeh i podarile svom gradu još jednog učesnika najelitnijeg ranga takmičenja. Najdajmo se da će Niš prepoznati njihov trud i zalaganje i omogućiti im da svoj debi u najvišem rangu dočekaju pred domaćom publikom.

Autor: Milan Kostić