Više od 15.000 posetilaca na "Novosadskom Oktoberfestu"

|   Info
Treći "Novosadski Oktoberfest", 19. i 20. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma, posetilo više od 15.000 posetilaca koji su uživali u muzičkom programu i ukusima više od 200 različitih piva, u kobasicama i perecama.

Manifestacija je tradicionalno svečano počela simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta, a gradonačelnik Miloš
Vuиčvić je rekao da je ponosan na Novi Sad.

Otvaranju su prisustvovali i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Рoković, otpravnik poslova Ambasade Nemačke Dorotea Gizelman, direktor Nemačko srpske privredne komore Martin Knap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik "Color Press Group" Robeša Mihajlović.

Program festivala počeo je uz zvuke bavarske muzike u izvođenju benda "Kredarice". Prve večeri, svojim energičnim nastupima, atmosferu do usijanja doveli su "Hladno pivo", Dejan Petrović Big Band i Love Hunters.

Druge večeri, Novosađani i veliki broj turista, igrali su i pevali uz "Psihomodo pop" koji je nastupio u Novom Sadu posle više od jedne decenije, Zvonka Bogdana, "Zbogom Brus Li", a treći "Novosadski Oktoberfest" zatvorili su, sada već uveliko domaćini i prijatelji festivala, bend "Orthodox Celts".

Tokom dnevnog programa, drugog dana festivala, održan je "Battle of the bands" - takmičenje mladih bendova, a pobednik je nagrađen nastupom u zvaničnom programu iste večeri festivala.

Kao i svake godine, održana su takmičenja u nošenju i držanju krigli u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i izbor za najlepšu fotografiju festivala.

"Novosadski Oktoberfest", u organizaciji kompanije "Color Media Communications", održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Nemačko srpske privredne komore.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar