Vlasnici novih Huaveijevih uređaja Guglove aplikacije koriste na vlastitu odgovornost.

|   Infotehno
Gugl je je poručio novim vlasnicima uređaja Huavej da aplikacije te kompanije koriste na vlastitu odgovornost.

 

Izvor: FoNet, klix.ba

Vlasnici novih Huaveijevih uređaja koji žele koristiti Guglove usluge Plej stor i DŽimejl nemaju sreće, jer je američka kompanija saopšila da to čine na vlastitu odgovornost.

Gugl je, na pitanje ljudi koji planiraju da kupe mobilne telefone Huaveja i žele da znaju da li će moći da koriste Gugleove usluge na novim uređajima, odgovorio "ne", barem kada je reč o novim uređajima, a možda će to važiti i za starije ređaje.

"Gugleu je zabranjeno da radi s novim modelima Huaveja na novim modelima i da pruža ulsuge aplikacija DŽimejl, Maps, Jutjub, i Plej Stor radi instalacije ili preuzimanja", rečeno se na formumu.

Međunarodna zajednica se ne slaže u potpunosti, a Vlada SAD smatra da je Huavej bezbednosna pretnja. Prema kineskom zakonu, vlada ima pravo da pristupa podacima i informacijama privatnih kineskih kompanija.

Gugle je ranije tražio od administracije američkog predsednika Donalda Trampa da dozvoli saradnju s kompanijom Huavej navodeći da će saradnja učiniti stvari sigurnijim, prenosi klix.ba.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar