Vučić: Nećete razgraničenje? A za 40 godina ćemo braniti Vranje

|   Slajder
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da ćemo za 20 godina, ako ne budemo rešavali pitanje Kosova i Metohije, izgubiti sve.

Izvor: Tanjug

"Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas. U obraćanju koje ću imati sve podatke ću izneti", rekao je Vučić u odgovoru na pitanje kako vidi otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija da bi podela teritorija dovela do iseljavanja Srba iz južne pokrajine i streadanja kulturne baštine.

Vučić je primetio da je najbolji odgovor na to već sadržan u novinarskom pitanju – a zar se to danas ne dešava i dodao da svetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice.

"Valjda je bolje nešto, nego ništa", rekao je predsednik i primetio da crkva, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna "kosovska država" isplati 650.000 evra.

I mnogi drugi, posebno politički protivnici zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo.

"Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga...", rekao je Vučić.

Suština je, kaže, da njegovi protivnici pitanje Kosova zapravo vide kao najbolji "teren" za rušenje njegove vlasti.

Rekao je da će izaći u javnost sa predlogom ako oko nečega s nekim bude bilo moguće postići dogovor, pošto, kaže, s Albancima nije bilo moguće dogovoriti se.

"Neću još da odgovaram detaljno i temeljno, a svima u Srbiji i svetu ću odgovoriti. Nedvosmisleno ću reći koje su svetske sile i strane službe koje istu takvu argumentaciju imaju. Nećemo etničke granice, ali zato hoćemo da nam kosovska država, albanska država na Kosovu isplati 650.000 evra za našu crkvu. To hoćemo, od te nepostojeće države", primetio je Vučić.

Najavio je da će o svemu tome govoriti drugi put i naglasio da za razliku od drugih neće "pilatovski" da pere ruke.

Istovremeno je naglasio da neće nama niko da da niti podelu, niti bilo šta slično.

"Neće nama ništa da daju. Oni žele da onemoguće Srbiju da napravi uspeh, da se posveti svojoj budućnosti", rekao je predsednik Srbije.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar