Vučić: Nije bilo lako, dogovorili se oko dve stvari

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su današnji razgovori u Briselu bili veoma složeni.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

On je naveo da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

On je u kratkoj izjavi novinarima posle sastanka rekao da današnji razgovori svakako nisu bili laki i da postoje dve stvari oko kojih su se dogovorili.

"Jedna je da razgovore nastavimo, da pokušavamo da tražimo zajednički imenitelj kompromisog rešenja i druga stvar je da čuvamo mir i stabilnost u odnosima između Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima.

Naveo da ne bi imao više ništa da doda, a ako u jednoj rečenici može da kaže, to je da Albanci i Hašim Tači bi želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe komrpomisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi "za budućnost, zbo budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar