Vučić sa Etingerom o evropskim fondovima

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom.

 

Izvor: Tanjug

Razgovarali su o evropskim integracijama, fondovima Evropske unije i zajedničkim projektima.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija spremna da iskoristi pozitivan trenutak otvoren strateškim dokumentom Evropske komisije o kredibilnoj politici proširenja na Zapadni Balkan, naglasivši da novi predlog budžeta EU predstavlja dobar primer, čije bi elemente trebalo iskoristiti, poput onih koji se tiču dodatnih ulaganja u inovacije, infrastrukturu i poljoprivredu.

On je dodao da je veoma važno i to što sadašnji predlog budžeta podrazumeva i značajno povećanje izdvajanja za pretpristupnu pomoć kandidatima i potencijalnim kandidatima.

Predsednik Vučić je naglasio da očekuje snažniji nastavak podrške Evropske komisije za ubrzanje procesa pregovora o pristupanju, istakavši da iz Izveštaja Evropske komisije jasno proizilazi da Srbija sprovodi brojne političke i ekonomske reforme. Srpski predsednik izrazio je spremnost da, u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju, pristupi daljim reformama.

Evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Etinger rekao je da je veoma važno da zna šta su očekivanja Srbije u pogledu evropskih fondova.

“Imamo konstruktivne odnose i bez obzira na različite izazove i prepreke, Srbija, uz svesrdnu podršku Evropske komisije, uspešno i kontinuirano napreduje na svom evropskom putu”, zaključio je Etinger, prenela je Pres služba predsednika.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar