Vučić sa šeikom Bin Zajedom Al Nahjanom

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Hamdanom bin Zajedom Al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.


Izvor: RTS


Predsednik Vučić je istakao da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društvenog života, naročito u oblasti ekonomije.

Vučić se zahvalio šeiku Hamdanu na finansijskoj podršci koju UAE pružaju Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio šeiku Hamdanu na učešću UAE u realizaciji projekta "Beograd na vodi" koji u značajnoj meri doprinosi oporavku građevinske industrije Srbije.

Šeik Hamdan je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera.

Hamdan je rekao da postoji veliko interesovanje za dalja ulaganja u oblasti hotelskog i lovnog turizma i nekretnine u Srbiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar