Vučić u Briselu: Videli smo iskrenu posvećenost EU, najavljen investicioni paket

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, nakon neformalne večere lidera Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.
Foto: televizija Kopernikus


Izvor: RTS, Tanjug

EU je najavila pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan, što je veoma bitno, rekao je Vučić nakon neformalnog sastanka u Briselu.

Dodao je da će EU, kako je preneo sa sastanka, podstaći i regionalnu saradnju, a on je posebno ukazao na "mini šengen".

Sve to bi, prema njegovim rečima, otvorilo perspektivu i značilo da bi imali mnogo više konkretnih rezultata, nego što smo imali do sada.

"Veoma je važno što smo videli iskrenu posvećenost EU, njihovih najviših zvaničnika napretku celog regiona i želji ljudi koj žive na Zapadnom Balkanu osete blagodeti pristupanja EU", ukazao je Vučić.

Predsednk Vučić procenjuje da će Zapadni Balkan imati šansu da se neke stvari ubrzaju.

"Mnogo toga će u Evropi biti okrenuto ka Blakanu", rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Na pitanje u kakvom tonu su se vodili razgovori, Vučić je rekao da niko od predstavnika nije tu došao da se svađa, niti da se prepire.

"Mi smo se borili i pojedinačno za sebe i za ceo reigon, to je bio naš posao i to smo smo dobro obavili. Posebno je ohrabrjuće to što ćemo imati mnogo sastanaka i što se vidi veća posevećenost Blakanu, u odnosu na ono što je bilo juče", ukazao je Vučić.

Posebno je važno što će dolaziti investicioni projekti, a prvo prolazno vreme će biti u martu, pa u maju, kada bude samit u Zagrebu, zatim sa Grcima, zatim sa austrijskim predsednikom vlade i mnogim drugima, rekao je predsednik.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar