Vulin: Poseta predsednika Vučića Kini je istorijska

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ističe da je Srbija posetom predsednika Aleksandra Vučića Kini ušla na velika vrata na svetsku pozornicu.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

"Izboriti se za takvog prijatelja kao što je Kina, kao što je predsednik Kine, to je nešto što ni mnogo veće, važnije i bogatije zemlje u međunarodnim odnosima ne mogu da kažu za sebe", rekao je Vulin tokom posete bijeljinskoj kompaniji "Orao".

Komentarišući posetu predsednika Vučića Kini, Vulin je rekao da su upravo lični odnosi koje je predsednik Srbije uspeo da razvije sa kineskim predsednikom su nešto što je nama otvorilo sva vrata.

"I lični odnosi koje je razvio sa kineskim rukovodstvom pokazuju koliko je važno ko vodi vašu zemlju. I koliko je važno kako se takvi ljudi posmatraju i kako se posle toga to konkretno odražava na život građana zemalja koje vode", rekao je Vulin.

Istakao je da poslove koje je Vučić doneo iz Kine, milijarde evra investicija, ne bi mogao da donese ni predsednik mnogo veće ni mnogoljudnije zemlje.

"Zato je važno ko nas vodi. Ovo je istorijska poseta i zaista smo ponosni i više nego zadovoljni rezultatima", poručio je Vulin.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar