Zaprašivanje protiv komaraca u niškim opštinama

|   Info
U niškoj Opštini Pantelej juče je počelo novo zaprašivanje protiv komaraca, koje će danas biti nastavljeno u opštinama Niška Banja i Medijana, a 17. i 18. oktobra prskaće protiv ovih insekata i u opštinama Crveni Krst i Palilula, najavljuju iz preduzeća Sanit M&M, pa upozoravaju građane da u to vreme ne borave uz reke i parkove, gde obično zaprašuju.


Izvor:Južne vesti    


Ovo je dopunski tretman protiv larvi komaraca, kojih najčešće ima uz reke i tamo gde je bujnija vegetacija, a u preduzeću koje uništava ove insekte kažu da je u ovoj godini u toku osmo zaprašivanje.

Ekipe su na terenu od ranog jutra, kako kažu, a prskaju ekološkim preparatom "na bazi regulatora rasta" koji ne škodi drugim živim bićima, ali apeluju da građani sa ljubimcima ne borave tamo gde se zaprašuje.

    U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog. Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876 - dodaju u preduzeću.

Raspored tretmana po opštinama:

Utorak 16. oktobar

Niška Banja - Od 8 sati - Priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i mrtvaja kod Niške Banje.

Opština Medijana - Od 8 sati - Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

Sreda 17. oktobar

Opština Crveni Krst - Od 8 sati - Priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Od 6 do 9 sati - Parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić i Sarajevska ulica.

Opština Palilula - Od 8 sati - Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Opština Medijana - Od 6 do 9 sati - Parkovi Sveti Sava, Čair, na Trgu K. Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delovi pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve Sv. Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Sv. Vasilija Ostroškog.

Opština Pantelej - Od 16 do 19 sati - Izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Crkve sv. Pantelejmona, dvorište Doma učenika u Ulici Kosovke devojke, uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačka, Pantelejska i Kosovke devojke.

Četvrtak 18. oktobar

Opština Medijana - Od 6 do 9 sati - Drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija, Trg 14.oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Opština Niška Banja - Od 6 do 9 sati - Centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela Zelengora i dvorište hrama Sv. Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

Opština Palilula - Od 16 do 19 sati - Spomen-park Bubanj, park kod Železničke stanice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9.maj i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska i Generala Šturma i deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar