Zimski raspust za đake od 31. decembra do 24. januara

|   Info
Zimski raspust za đake biće kako je i planirano od 31. decembra do 24. januara, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Putnici iz nekoliko zemalja južne Afike moraće da urade PSR test na aerodromu, uz obavezu da 14 dana budu u karantinu, a u tom periodu će biti još jednom testirani, kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je posle sednice Kriznig štaba rekla da je ocenjeno da školska sredina nije rizično mesto zaražavanja.

Ukoliko se narednih dana uoči pogoršanje situacije, razmatraće se pomeranje raspusta, dodala je Kisić Tepavčević.

Na aerodromu će putnici iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Zimbabvea, Namibije, Lesota, Mozambika i Malavija morati da urade PCR test zbog novog soja virusa, a potom će za njih važiti period od 14 dana karantina u mestu boravka, istakla je ona.

Posle sedam dana, dodala je Kisić Tepavčević, ponovo će morati da urade PCR test.

Nema sumnje da će i soj omikron doći kod nas. Za sada se čini da nije strašno kao što je izgledalo na prvi pogled, ali i dalje važe sve mere prevencije, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je ponovo pozvala da se vakcinišu svi koji to nisu uradili i iznela podatak da je do sada imunizovano 57 odsto punoletnog stanovništva, a naglasila je da su negativan PCR test ili potvrda o vakcinaciji i dalje uslov za ulazak u zemlju.

Kada je reč o skupu SNS u Areni, Kisić Tepavčević je rekla da je okupljanje odlagano nekoliko puta zbog epidemiološke situacije i da su maske deljene na ulazu, a postojala je i dezobarijera.

Kada su osobe vakcinisane oko vas to je mera bezbednosti, rekla je ona i dodala da se važenje kovid propusnica neće menjati i da su one imale efekat da se mladi vakcinišu u većem broju.

Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije