Nove mere za smanjenje zagađenja

|   Info
Nova tehnološka rešenja i inovativni pristup u privređivanju neophodni su za društveni i ekonomski razvoj kojim će se obezbediti smanjenje zagađenja i očuvanje resursa, a saradnja u regionu je ključ poboljšanja stanja životne sredine, jedan je od zaključaka ministarske konferencije zemalja jugoistočne i južne Evrope, koja je danas završena.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ministri i visoki predstavnici iz oblasti zaštite životne sredine zemalja jugoistočne i južne Evrope usvojili su "Zajedničku regionalnu viziju inovativnih rešenja za smanjenje zagađenja" i zajednički se obavezali na nove akcije i mere za smanjenje zagađenja u cilju unapređenja životne sredine, zdravlja ljudi i razvoja ekonomija.

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je da Srbija insistira na tome da se nađu inovativna tehnološka rešenja i metode, koja će nakon najmanje 10 godina dati rezultate u smanjenju emisije štetnih gasova i drugih faktora zagađenja, saopštilo je Ministarstvo.

"Ono što Srbija predlaže kao inovativno rešenje koje će odmah pokazati rezultate u poboljšanju životne sredine i ublažavanju klimatskih promena, jeste pošumljavanje", rekao je Trivan.

Izvršni direktor Kancelarije UNEP za Evropu Gaetano Leoni ukazao je da je konferencija izuzetno značajna, jer udružuje region u zajedničkom delovanju, kako bi ostvarili razvoj uz poštovanje zaštite životne sredine.

On je naglasio da će Ujedinjene nacije nastaviti da podržavaju proces saradnje u regionu, radi ostvarivanja ciljeva koji se nadovezuju na ciljeve Agende 2030 UN.

Rezultati konferencije biće predstavljeni na Skupštini UN za životnu sredinu – UNEA 4 koja će biti održana u martu 2019. godine u Najrobiju, navedeno je u saopštenju.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar