Školske bašte pune zdravlja

|   Info
Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (CEOOR) održaće, u ponedeljak 15. oktobra u Svečanom salonu Grada Kragujevca, promociju projekta "Školske bašte pune zdravlja".
Foto: Stakleno Zvono e-magazin

 

Izvor: FoNet

Projekat se sprovodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Predsednik CEOR Milan Gabarić rekao je FoNetu da u projektu učestvuju četiri škole iz Kragujvca u kojima će biti organizovane brojne radionice.

U četiri škole biće zasađeno po po 60 stabala. Pored toga dobiće po 240 lekovitihi i začinskih biljaka i po jedan plastenik za njihov uzgoj. U okviru projekta, koji traje do maja naredne godine, biće održane brojne radionice o koristima uzgoja lekovitih i zančiskih biljaka na kojima će
se proizvoditi različite kreme, sapuni čajevi i drugi proizvodi, rekao je Gabarić.

On je rekao da je cilj projekta da se kroz neformalne vidove obrazovanja i primenom praktičnih metoda podigne ekološka svest i izvrši osposobljavanje učenika i članova lokalne zajednice za gajenje biljaka i izradu preparata za higijenu i održavanje zdravlja, kao i da se unapredi stanje zelenih površina u dvorištima četiri osnovne škole.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar