Uspešna saradnja Srbije i Japana

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Japana u Srbiji Đinići Marujama ocenili su da je saradnja Srbije i Japana u oblasti zaštite životne sredine veoma uspešna i ukazali da je u zajedničkom interesu da se ona nastavi i unapredi.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su Trivan i Marujama ocenili da su značajni i korisni projekti japanske vlade i ulaganja u zaštitu životne sredine u Srbiji, posebno oni koji se realizuju u opštinama.

Trivan je zahvalio na pomoći koju Srbiji kontinuirano pruža Japan, dodavši da je dostizanje međunarodnih ekoloških standarda važno ne zbog Evropske unije, već zbog zdrave životne sredine za građane Srbije.

"Važna nam je i korisna pomoć i podrška Vlade Japana ali i investicije i transfer znanja i primena najboljih tehnoloških rešenja u zaštitu životne sredine, pre svega u za nas prioritetne sektore, kao što su prerada otpadnih voda, otpada i kvalitet vazduha", rekao je Trivan.

Zajednički je ocenjeno da je u obostranom interesu sprovođenje projekata koji unapređuju mere zaštite životne sredine, kao što je projekat izgradnje deponije u Vinči, u čijoj realizaciji, uz francusku kompaniju SUEZ, učestvuje i japanska kompanija Itoču.

Marujama je ukazao da je Japan je prijatelj Srbije i njenih građana i da će Vlada Japana nastaviti da pruža podršku Srbiji, njenom razvoju a posebno u očuvanju životne sredine, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar