Trivan: Značajna podrška Švedske na unapređenju životne sredine

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Srbiji Janom Lundinom i tom prilikom mu zahvalio na podršci i pomoći koju ta zemlja ukazuje Srbiji u realizaciji značajnih projekata na unapređenju zaštite životne sredine.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug

U otvorenom i prijateljskom razgovoru ministra Trivana sa ambasadorom Lundinom i njegovim saradnicima ukazano je na značaj kontinuirane saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine i izražena spremnost da se ta saradnja uspešno nastavi, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Trivan je istakao da švedska podrška predstavlja ujedno i značajan podsticaj procesu otvaranja poglavlja 27 Životna sredina–klimatske promene i postizanju evropskih ekoloških standarda u našoj zemlji.

"Saradnja sa Švedskom u oblasti zaštite životne sredine je odlična, ali to ne znači da ona ne može biti bolja. Mi smo uspostavili administrativne kapacitete za oblast zaštite životne sredine, formirano je posebno ministarstvo i u prvih godinu dana rada napravili smo snažan korak napred, ali želimo da idemo dalje i da rešavamo ključna, kako praktična, tako i strateška pitanja, u čemu nam je dragocena pomoć Švedske kao jedne od vodećih zemalja u ovoj oblasti", istakao je Trivan. 

Ono što je za napredak u zaštiti životne sredine u Srbiji od najvećeg značaja, naglasio je ministar tokom razgovora, jeste jačanje administrativnih kapaciteta ministarstva, kao i obezbeđivanje namenskog trošenja zelenog dinara za poslove zaštite životne sredine. 

Ambasador Lundin je ovom prilikom naglasio naročitu posvećenost Švedske pitanjima zaštite životne sredine, zbog čega će i u narednom periodu nastaviti da podržava Srbiju na njenom putu ka uspostavljanju evropskih i svetskih ekoloških standarda.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar