Ana Brnabić na proslavi dana RS

|   Info
Predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić sutra će biti uručen Orden Republike Srpske , povodom obeležavanja Dana RS u Banjaluci.
Foto: Fonet
Predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić sutra će biti uručen Orden Republike Srpske (RS), povodom obeležavanja Dana RS u Banjaluci, saopštila je danas Vlada, najavljujući da će Brnabić prdvoditi delagaciju Srbije na ceremoniji u Banjaluci.
Brnabić će nakon toga, prisustvovati svećanom defileu naTrgu Krajne i Svećanoj akademiji u sportskoj dvorani "Borik".
Obeležavanje 9. januara - Dana Republike Srpske, poćelo je danas, polaganjem venaca na spomenik poginulim borcima Vojske RS na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija", prenosi Radio Televizija RS.
Predsednica RS Željka Cvijanović rekla je novinarima posle polaganja venca, da je obaveza Republike da se seča svojih žrtava i istakla da će se u narednom periodu raditi na jačanju svesti o znaćaju opstanka Srpske i osnaživanja njenih institucija.
Ona smatara, prema navodima RTRS, da sve poltičke partije treba da se ujedine kada je reč o interesu Srpske i to u okviru jedne partije koja se zove "jaka Republika Srpska".
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je ocenio da je policija RS jedna od najjačih institucija i da nije slučajan kontinuirani napad na nju, kako bi RS ostala bez suštinskih elemenata državnosti.
"Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju", izjavio je Dodik i dodao da policija, kao važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj,obavlja svoje poslove na najbolji moguæi način, preneo je RTRS.
U septembru 2016. godine u RS je održan referendum o 9. januaru kao Danu Republike Srpske, ali je rezultate referenduma poništio Ustavni sud BiH.
Uprkos tome, Narodna skupština RS usvojila je Zakon o Danu Republike Srpske koi se na teritoriji tog entiteta bih održabva 9. januara.
Izvor:Fonet
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar