Brnabić na konferenciji OECD

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće 4. septembra u jednodnevnoj poseti Parizu , gde će učestvovati na konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

 

Foto: FoNet

Brnabić će govoriti na panelu o blokčejn (blockchain) tehnologiji, koja je centralna tema konferencije, na kome će usčestvovati i premijeri Mauricijusa i Bermuda, Hoze Anhel Gurija i David Burt, saopšteno je iz Valde Srbije.

Blokčejn tehnologija je globalno prepoznata kao jedna od najznačajnijih novih tehnologija u svetu.

Predsednica Vlade, zatim će se sastati sa generalnim sekretarom OECD Hose Anhel Gurijom. Iako Srbija nije članica ove prestižne organizacije, Brnabić će sa Gurijom razgovarati o ekonomskim reformama, investicijama i razvojnim projektima u Srbiji.

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj osnovana je 1961. godine sa ciljem da promoviše principe vladavine prava, demokratije i tržišne privrede. Danas su glavni ciljevi ove uticajne organizacije, obezbeđenje brzog tempa ekonomskog rasta i visokog nivoa zaposlenosti u zemljama članicama, kao i stimulisanje i koordinisanje pomoći članica OECD zemljama u razvoju.

OECD danas čini 36 razvijenih zemalja članica, a sedište organizacije je u Parizu.

Na marginama konferencije, predsednica Vlade razgovaraće sa predsednikom Vlade Mauricijus Pravindom Džagnetom o unapređenju saradnje u svim oblastima.

Brnabić će posebno zahvaliti Mauricijusu koji nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ima dosledan stav u vezi sa ovim pitanjem.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar