Brnabićeva sa Džonsonom: Nova faza odnosa Srbije i SAD

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i američki senator Ron Džonson istakli su u Vašingtonu da se nadaju novoj fazi odnosa Srbije i SAD i složili se da je podrška reformskim procesima naročito važna za privlačenje novih američkih investicija.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Senator Džonson, predsedavajući Potkomiteta za Evropu Senata, koji se u više navrata susreo i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da su Srbija i Zapadni Balkan važni za SAD i da će SAD nastaviti da podržavaju reformske procese u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je istakla da posle brojnih susreta u Vašingtonu, oseća da ova administracija ima drugačiji odnos prema Srbiji.

U razgovoru je istaknuto da su istorijske veze dve zemlje veoma snažne.

Brnabićeva i Džonson složili su se da je jučerašnja ceremonija u Kongresu SAD, gde je govorio i senator Džonson, a na kojoj je obeleženo 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, odlična osnova za dalje jačanje saradnje u budućnosti.

Predsednica Vlade zahvalila se Džonsonu na dosadašnjem zalaganju za Srbiju i region u okviru Potkomiteta za Evropu Senata.

"Podrška Sjedinjenih Država procesu evropskih integracija Srbije za nas je važna", istakla je Brnabićeva i naglasila da je Srbija dosledno posvećena članstvu u EU i jačanju regionalne stabilnosti i saradnje.

Brnabićeva je rekla da je očuvanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji jedan od ključnih prioriteta, i da je upravo zato od posebne važnosti ostanka KFOR-a u nesmanjenom sastavu.

Kao bivši biznismen, senator Džonson posebno se interesovao za aktuelne ekonomske teme.

Brnabićeva je u razgovoru predstavila najvažnije rezultate strukturnih reformi i naglasila da je Srbija otvorena za poslovanje i da je lider u privlačenju direktnih stranih investicija.

Brnabićeva i Džonson složili su se da je podrška reformskim procesima naročito važna za privlačenje novih američkih investicija. Takođe, na sastanku se razgovaralo i o unapređenju uslova poslovanja u Srbiji i regionu i daljem ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana.

Predsednica Vlade Srbije i američki senator zaključili su da je unapređenje odnosa dve države u zajedničkom interesu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar