Dačić: Želimo što bolje odnose sa afričkim zemljama

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je grupu privrednika Mozambika upoznao sa privrednim mogućnostima Srbije i potencijalom koji postoji za ekonomsku saradnju dve države, kao i procesom evropskih integracija.

 

Izvor: Fonet

Privrednici su, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, iskazali veliki interes za unapređenje trgovinske saradnje i založili se i za ubrzanje pregovora i zaključivanje krovnih meрudržavnih bilateralnih sporazuma iz domena ekonomske saradnje i razvoja poljoprivrede.

Predsednik upravnog odbora Konfederacije privrednih asocijacija Mozambika Agostino Vuma, koji je predvodio delegaciju privrednika u razgovoru sa Dačićem, pokazao je i interes za uspostavljanje komunikacije sa Privrednom komorom Srbije u cilju unapređenja privredne saradnje i ekonomske razmene. Vuma je predložio da se uspostavi i saradnja odgovarajućih sajamskih asocijacija.

Sagovornici su razmatrali i mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima i poseban akcenat je stavljen na mogućnost saradnje i transfera tehnologije u oblasti poljoprivrede i industriji prerade hrane, navodi se u sapštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar