Dačić: "Berlinski proces" ima potencijal

|   Info
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Londonu na panelu „Budućnost Berlinskog procesa“, koji je održan u okviru Samita o zapadnom Balkanu, a prisustvovali su mu i ministri spoljnih poslova Makedonije i Crne Gore.
Foto: Fonet

Dačić je istakao da je „Berlinski proces“ u protekle četiri godine potvrdio da je potencijal saradnje u ovom formatu, kao i u okviru „Zapadnobalkanske šestorke“, veoma širok. Na današnjem panelu razgovaralo se i o vladavini prava, slobodi medija i uključivanju civilnog društva u evropske procese. Dačić je ocenio da, nažalost, nije sve u sprovođenju reformi, u čemu je Srbija dosta uspešna, već da postoje i druge prepreke koje usporavaju procese u regionu, pa i evropske integracije. „Svako od nas u regionu ima svoj plan i dinamiku sprovođenja reformi, želeći da što više uključi sve aktere u društvu, pa i civilno društvo koji je njen veliki deo“, istakao je Dačić, navodi se u saopštenju MSP.

Prema njegovim rečima, prošlost se ne može menjati, ali je sigurno da se budućnost može ispravljati kako bi bilo svima bolje. „Prevazilaženjem političkih problema u regionu, ekonomski i trgovinski odnosi, pa i ideja o Regionalnoj ekonomskoj zoni, će dovesti do rezultata jer je to pravi put“, naglasio je Dačić. On je ocenio da su mediji slobodni da pišu i pitaju šta ih zanima, ali da se ne očekuje od vlada da im govore šta da pišu, ili ne pišu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar