Brnabićeva sa ambasadorom Finske: Cilj je EU

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Finske u Beogradu Pertijem Ikonenom.

Izvor: Beta

On je istakao da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje Evropske unije (EU).

Ana Brnabić je rekla da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali i da su sveobuhvatne reforme u državi važne, pre svega za interes građana i dalji ekonomski prosperitet države, saopštila je Vlada Srbije.

Srpska premijerka je ocenila i da su "u ovom trenutku najvažnije promene u oblasti pravosuđa", izrazivši očekivanje da će nakon usaglašavanja sa preporukama Venecijanske komisije i završetkom reformi u ovoj oblasti "država dobiti jako, nezavisno i odgovornije sudstvo".

Ikonen rekao je da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje EU, dodavši da će Zapadni Balkan biti u fokusu i nakon preuzimanja predsedavanja Finske Savetu EU u narednoj godini.

Ambasador Finske je kazao da njegova država ima dobra iskustva kada je u pitanju regionalna saradnja, ali i borba protiv korupcije i da su to važna iskustva koja Finska može da prenese Srbiji, ističući da je transparentnost javne uprave najefikasniji vid borbe protiv korupcije.

U saopštenju je navedeno i da je premijerka Srbije sa ambasadorom Finske razgovarala i o oblasti vladavine prava i napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, i o izradi Medijske strategije kao važnog dokumenta za regulisanje medijskih sloboda.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar