"Neću da komentarišem izjave iz Sarajeva"

|   Info
Neću dalje komentarisati izjavu i reakcije iz Sarajeva na moju izjavu o Srebrenici, kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: B92, Tanjug


Ona je, u Palati Srbija, posle sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja članica Evropske unije u Srbiji, istakla da joj je neverovatno "kako se u samo dva koraka vratimo do Ilije Garašanina".

"Neću dalje komentarisati izjavu o Srebrenici. U interesu regionalne stabilnosti želim da idemo napred i nemam dalji komentar", kazala je Brnabićeva.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da EU svakog 11. jula kada se obeležava, kako je naveo, "godišnjica genocida u Srebrenici", daje veoma jasnu izjavu u vezi sa tim događajem, koji je, kako kaže, bio "jedan od najtamnijijh trenutaka u istoriji našeg kontinenta" i da svakako treba raditi na sprečavanju bilo kakve mogućnosti da se to ponovi.

"Složili smo se da je jako važno da se preduzimaju aktivnosti vezane za pomirenje i da svi treba da gledamo u budućnost", rekao je Fabrici.

U nedavnom intervjuu za "Dojče vele", premijerka je kazala da se u Srebrenici radi o "gnusnom zločinu", ali da "nije bilo genocida".

Na to je iz Sarajeva reagovao predsedavajući Savetu ministara BiH Denis Zvizdić koji je rekao da je "zaprepašćen" izjavom Ane Brnabić o Srebrenici, u kojoj se, po njegovom mišljenju, "negira genocid".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar