Brnabić kontaktirala Gugl povom „crne liste“

|   Info
Predsednica Vlade Ana Brnabić reagovala je čim su se informacije pojavile na društvenim mrežama da je Srbija stavljena na „crnu“ listu kompanije Google i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom te kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.
Foto: Fonet

 

Izvor: Danas online

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja, da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu.

„Očekujemo najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Google u Srbiji. Verujemo da će se kompanija Google uskoro o ovome izjasniti“, navodi se u saopštenju.

Zbog istinitosti informisanja celokupne javnosti, kabinet premijerke apeluje da se ovako važne informacije najpre provere.

„Objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, poverenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici“, ističe se u saopštenju.

Vice je danas preneo da je kompanija Gugl stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar