Vlada Ane Brnabić u Subotici obeležava godinu dana rada

|   Info
Godinu dana rada Vlade Srbije u mandatu premijerke Ane Brnabić biće obeleženo danas u Subotici. Sa članovima svog tima Brnabićeva će predstaviti rezultate rada i prioritete za naredni period.

Izvor: Tanjug, RTS

 

Ana Brnabić će tokom posete Subotici obići više lokacija sa resornim ministrima i predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Premijerka je prvo posetila privrednu zonu u kojoj je prva počela da posluje nemačka kompanija "Norma grupa". Brnabićeva je najpre obišla proizvodni pogon te kompanije koja je u Srbiji do sada investirala više od 32 miliona evra, a umesto planiranih 320, zapošljava 1.200 ljudi.

Potom će otići u Hemijsko-tehnološku školu, poznatu po učeničkom preduzetništvu, a koja se trenutno renovira. Čak 156 miliona dinara Kancelarija za javna ulaganja je opredelila za obnovu i rekonstrukciju. Nikola Matković, direktor škole, kaže da su imali spremne projekte i da će se raditi kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti škole, fiskulturne sale i fasade.

Škola, navodi Matković, podstiče preduzetničke kompetencije đaka, u školi prave 20 različitih vrsta peciva za više od 1.200 korisnika, prave i tečni sapun a radi i školska šivaonica.

Brnabićeva će posetiti i apoteku "Subotica", gde će se upoznati sa funkcionisanjem sistema eRecept i centralizovanom aplikacijom jedinstvena lista čekanja.

Od 17 časova biće predstavljeni rezultati rada Vlade.

U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prirediće za Subotičane taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar