Vučić: "Teleoptik" mozak odbrambene industrije

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon obilaska "Teleoptika" u Zemunu, da kompanija sada ponovo živi i predstavlja mozak naše odbrambene industrije.

Izvor: Tanjug

Aleksandar Vučić je najavio nova ulaganja u "Teleoptik" i veće plate za zaposlene. Fabrika "Teleoptik žiroskopi" bavi se razvojem i proizvodnjom najsofisticiranijih sistema naoružanja, optičkih i optoelektronskih sprava. "Radnici ovde rade za izuzetno male plate. Neću ja da vam kažem, vaši rukovodioci će vam reći za koji dan koliko povećanje plate će biti. Bićete nešto zadovoljniji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle obilaska fabrike. 
Kako je naglasio, neophodno je zadržati radnike ovde da ne odu u druge kompanije.
"Danas je ovde situacija znatno bolja, to je nekad bila ugašena kompanija, danas živi", rekao je predsednik Srbije.
Podsetio je da je, prema programu koji je usvojen dok je bio premijer, u ovu fabriku već uloženo šest miliona evra, a da će biti izdvojeno još oko šest.
Naveo je i da se danas u fabrici može videti 50 do 60 odsto novih mašina koje su nabavljene. "Kad sam bio u Kazahstanu video sam najčistiju belu sobu, a danas ovde je ta soba i lepša i čistija, i temperaturno i po pritisku jednako ili bolje urađena nego ona u Kazahstanu", rekao je Vučić, pokazavši jedan od proizvoda ove fabrike za koji je radnicima, kako kažu, potrebno oko sat i po vremena.
"Ovo je naših ruku delo i na to smo ponosni. Videli ste ovde i korišćenje nanotehnologije, za nišane koji koriste mat tehnologijU koja vam omogućava da se ne odate kada vas neprijatelj osmatra, ima natkorozivnu zaštitu. I to proizvodimo ovde. Tu je i precizna mehanika, motori za glave za navođenje raketa, to je nešto za nas od ključnog značja. Mozak sistema naše odbrambene industrije je ovde", poručio je Vučić.
Predsednik Srbije je dodao da se fabrike obnavljaju, i zahvaljujući tome opstaju.
"Ukupan izvoz našeg oružja, municije, oruđa 2012. bio je 154 miliona evra, prošle godine 560 miliona a ove očekujemo preko 620 miliona. Kad izračunate to je u odnosu na 2012. četiri puta povećanje i na to sam ponosan", poručio je Vučić. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar