Devojčicu udarila struja dok je pravila selfi

|   Info
Devojčica Ivona K. iz Lučana, koja je u nedelju od strujnog udara na 30 odsto kože zadobila opekotine, sinoć je oko 23 h iz užičke bolnice prebačena za Beograd.
Foto: Pixabay

 

Izvor: Tanjug, B92

Ona je sa drugom bila na železničkoj stanici u Požegi, gde se, u nameri da se slika, merdevinama popela na vagon koji se nalazio na elektrificiranom koloseku.

Tada se našla u zoni opasnosti, odnosno dva metra ispod električnog luka, pa je od jačine strujnog udara bila odbačena na zemlju.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Požega, Vera Matović, u izjavi za Glas zapadne Srbije rekla je da ekipa hitne pomoći u 18:35 kod pasarele kod železničke stanice zatekla 14-godišnju devojčicu u svesnom stanju.

"Imala jake bolove, pogotovu na obe noge i po gruboj proceni dežurnog doktora 30 odsto tela bilo je zahvaćeno opekotinama, mada nije registrovano kog su tipa opekotine. Inače, bile su svuda po leđima, napred na grudnom košu, na nadlakticama, podlakticama i na prednjoj strani stomaka", rekla je Matović.

Prema njenim rečima, Ivona je bila u svesnom stanju, nije povraćala, sećala se događaja, kao i sa kakvim ciljem su došli na tu lokaciju.

"Uz ukazanu prvu pomoć i sve predviđene procedure za opekotine tog stepena, prebačena je sanitetom u užičku bolnicu", rekla je Matović.

Ljudi u Požegi kažu da je proteklih nekoliko godina pravi trend fotografisanje na kolosecima i pored vagona, što nažalost može dovesti i do ovakvih slučajeva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar