Direktor Unicefa u Srbiji u oproštajnoj poseti kod Mihajlovićeve

|   Info
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović primila je u oproštajnu posetu direktora Kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen Loa i tom prilikom je zahvalila na podršci i pomoći Srbiji svih prethodnih godina.

Izvor: Tanjug

"Projekti koje smo zajedno realizovali, pre svega u oblasti ranih dečijih brakova i rodne ravnopravnosti, od velikog su značaja za našu zemlju", rekla je Zorana Mihajlović i poželela uspeh Sen Lou u novim poslovnim poduhvatima.

Mišel Sen Lo je zahvalio Mihajlovićevoj na posvećenom i predanom radu kada je poboljšanje položaja žena i dece u pitanju, rekavši da su žene ogroman potencijal koji može doprineti ekonomskom razvoju svake zemlje, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.
"Nasilje nad ženama, rani dečiji brakovi i rane trudnoće su teme koje me kao ljudsko biće, oca i profesionalca pogađaju. Drago mi je da ćete pružiti podršku Nacionalnoj koaliciji za prevenciju i suzbijanje ranih brakova, koju je inicirao Unicef nedavno", rekao je Sen Lo.
Dodao je da ministarku vidi kao liderku koja taj proces može da vodi.
Na sastanku je bilo reči i o Istraživanju o višestrukim pokazateljima položaja žena i dece (MICS) koje Srbija realizuje po šesti put.
Sagovornici su se složili da će Srbija kroz MICS dobiti vredne podatke o položaju žena i dece u Srbiji, posebno iz romske populacije, koji će joj pomoći u kreiranju javnih politika i mera da se njihov položaj poboljša.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar