Haradinaj upozorava Tačija?

|   Info
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da Priština ima "crvene linije" koje se nalaze u kosovskom Ustavu i da će svako ko ih pređe biti smenjen.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug

To se isto dogodilo, kako je objasnio, u prošlosti, sa dva prethodna kosovska predsednika. Mediji navode da je Haradinaj na taj način "napao" kosovskog predsednika Hašma Tačija koji u ime Prištine vodi dijalog s Beogradom i koji je pominjao crvene linije.
"Znate da su predsednici promenjeni jer su prekršili Ustav. Imamo crvene linije, imamo u Ustavu zemlje", rekao je on na konferenciji za novinare posle sednice vlade, na kojoj je usvojen izveštaj o "dostignućima i izazovima" u ostvarivanju sporazuma postignutih u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom. 
"Ono što smo dali u ovom izveštaju je pravo stanje dostignuća, stepen implementacije (sporazuma), ali i izazovi. Mislim da je on (izveštaj) dobar odraz onoga što se dogodilo", rekao je Haradinaj i najavio da će izveštaj biti predstavljen i kosovskoj skupštini, navodi Zeri. 
Haradinaj je rekao i da je Kosovo odredilo svoje principe u dijalogu sa Beogradom tako da neće biti podele teritorije Kosova, niti razmene teritorija ili menjanje granica sa Srbijom, preneo je RTK na srpskom jeziku. 
Kako navodi RTK, Haradinaj je rekao da se postignuti sporazumi sprovode delimicno, ali da je Priština jako zainteresovana za njihovo puno sprovođenje, jer je to u interesu Kosova. 
“Hitno treba da se reši i pitanje električne energije, jer su stavovi Kosova i Srbije po tom pitanju poznati”, rekao je Haradinaj. Takođe je ponovio stav i da konačna faza dijaloga treba da se okonča međusobnim priznanjem.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar