Tači se pred sastanak sa Vučićem sastao sa ambasadorima Kvinte

|   Info
Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas sa ambasadorima Kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
foto: Fonet

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas sa ambasadorima Kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na poziv visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

„Predsednik Tači je obavestio je ambasadore da je primio poziv visoke predstavnice Federike Mogerini za novi sastanak u Briselu, u nedelju, 24. juna. Predstavnici država Kvinte su još jednom potvrdili njihovu podršku početku poslednje faze dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa dve države“, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova.

Tači je rekao da je Kosovo je spremno za dijalog i za normalizaciju odnosa i dodao da je potrebno što šire uključivanje političkih partija, civilnog društva i medija.

Prethodno je Tači rekao da će se na sastanku sa Vučićem razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujučeg sporazuma Prištine i Beograda.
„Potvrdili smo učešće, naše ekipe će se susresti narednih dana, dok će susret predsednika biti u nedelju. Imaćemo stalne kontakte s našim međunarodnim prijateljima, kako bismo imali bolju koordinaciju“, kazao je danas Tači novinarima.

Izbor: Beta

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar