I Dačić na zasedanju UN

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće u Njujorku od 22. do 28. septembra 2018. godine, kao član delegacije Srbije koja će učestvovati na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Dačić će, kako je saopštilo Ministarstvo, učestvovati na brojnim skupovima na visokom nivou koji se održavaju u UN i izneće stavove Srbije o ključnim međunarodnim pitanjima.

Planirano je učešće i istupanje na događajima koji će okupiti brojne svetske lidere, poput Samita o miru u čast godišnjice rođenja Nelsona Mendele i sastanka posvećenog finansiranju Agende za održivi razvoj koje organizuje generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Učestvovaće i na sastanku na temu svetskog problema droga kojim će predsedavati predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, kao i na Ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja u organizaciji Venecuele.

Na marginama generalne debate biće održan niz sastanaka na kojima će učestvovati šef srpske diplomatije, od kojih su najznačajniji ministarski sastanak Centralno evropske inicijative, sastanak ministara inostranih poslova država Zapadnog Balkana sa komesarom Evropske unije za proširenje Johanesom Hanom i neformalni ministarski sastanak Američko-jadranske povelje.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar