Knjige srpskih autora za novi kabinet egipatskog predsednika

|   Info
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uručio je ambasadoru Egipta u Srbiji Amru el Guvejliju knjige odabranih srpskih autora koje će biti izložene u srpskom paviljonu Međunarodne biblioteke Kabineta egipatskog predsednika u novoj administrativnoj prestonici te zemlje.
Foto: Pixabay

 

Izvor: Tanjug

Knjige potiču iz Narodne biblioteke Srbije, Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" i Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Ministar Vukosavljević rekao je da je zadovoljan što će srpska kultura biti predstavljena u Međunarodnoj biblioteci Kabineta predsednika koja se trenutno gradi u novoj administrativnoj prestonici Egipta.

"Nedavno smo bili svedoci upečatljivog oživljavanja kulturnih aktivnosti koje su još više zbližile srpski i egipatski narod", istakao je ministar podsećajući na svoje prisustvo na proslavi Egipatskog meseca kulture u julu ove godine gde je bio počasni gost.

Ambasador Amr el Guvejli je izjavio da mu je čast što je prisutnima predstavio knjigu "Srbija kroz oči Egipta" čiji je urednik, a koja obuhvata memoare prethodnih egipatskih ambasadora u Beogradu, kao i mišljenja i viđenja istaknutih osoba iz oblasti kulture. 

Guvejli je predstavio 150 odabranih egipatskih dela koje je Generalni zavod za knjige u Egiptu, koji ove godine prvi put učestvuje na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, poklonio Narodnoj biblioteci Srbije, Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" i Biblioteci Srpske akademije nauka i umetnosti, ističe se u saopštenju.

Egipat namerava da do kraja ove godine završi izgradnju nove administrativne prestonice u kojoj će se nalaziti sve vladine službe, a grad se nalazi na 45 kilometara od Kaira, preneli su ranije mediji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar