Kosovo baca senku da druge teme

|   Info
Članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) zavisi od rešavanja kosovskog pitanja, ali ne samo od toga, već i od sprovođenja reforme u domenima poput vladavine prava, rekao je za Danas norveški ambasador u Srbiji Arne Sanes Bjornstad.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Fokus je, uglavnom, na pitanju Kosova i smatram da Kosovo "baca senku" na druge teme značajne za dobrobit građana i koje su preduslov da Srbija ispuni evropske standarde - informisanje, javne nabavke, subvencije, ekonomski razvoj, rekao je Bjornstad.

Bjornstad je rekao da su građani Srbije i Kosova taoci aktuelnih okolnosti.

Ne znam kada će takse biti ukinute, ali što duže traje ovo stanje, biće teže i Kosovu i Srbiji, rekao je on i podsetio da su i EU i Sjedinjene Države poručile da takse na proizvode iz Srbije treba da budu ukinute.

Bjornstad je rekao da norveška ambasada radi sa Vladom Srbije posredstvom Misije OEBS na novoj medijskoj strategiji i da je uveren da taj proces mora da napreduje.

Veoma je važno uspostaviti medijsko tržište koji će manje zavisiti od subvencija, ocenio je Bjornstad.

Mehanizmi finansiranja medija treba da budu predvidivi, a ne da zavise od političkih pozicija, odnosno od toga da li su mediji kritički nastrojeni prema pojedinim političarima ili ne, rekao je Bjornstad.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar