U Kosovskoj Mitrovici protestovali penzioneri

|   Info
Danas su u Kosovskoj Mitrovici zbog uvođenja 100 odsto carina na srpske proizvode, i hapšenja Srba, osumnjičenih za umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, protestovali penzioneri koji su poručili da su neki u Prištini, "mržnju prema Srbima na Severu Kosova pretvorili u politički plan, a cilj je proterivanje svega što je srpsko sa ovih prostora“.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, KoSSev

Oko stotinu penzionera protestom se solidarisalo sa učesnicima svakodnevnih protesta.

„Sve što vidite u ovom gradu, naše ruke su gradile sa ciljem da na ovim prostorima naši potomci mogu da koriste i to nasleđeno nadograđuju,“ rekao je predsednik mitrovičkog udruženja penzionera Velimir Krstić.

On je rekao da su neki u Prištini, sa podrškom stranaca, mržnju prema Srbima na Severu Kosova pretvorili u politički plan, a cilj je proterivanje „svega što je srpsko sa ovih prostora“.

On je rekao da se odlukom o povećanju taksi od 100 odsto na srpske proizvode najdirktnije napadaju Srbi i pravo na život.

Krstić je uputio apel onima koji odlučuju u svetu, u kojem naglašava: „Srbi nemaju hleba, nemaju lekova, nemaju pravo na život u 21. veku“, prenosi KoSSev.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar