Minja Bogovac na čelu Šabačkog pozorišta

|   Info
Šabačku kuću glume u narednom periodu vodiće novi v.d. direktora Milena Minja Bogovac, spisateljica, dramartuškinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja, pesnikinja i radnica u kulturi. Ova odluka doneta je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Šapca
Foto: televizija Kopernikus

Za vršioca dužnosti direktora Šabačkog pozorišta, posle neopozive ostavke Aleksandra Stankovića, izabrana je Milena Minja Bogovac istaknuta pozorišna umetnica. Rođena Beograđanka, diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Komadi su joj prevođeni na brojne jezike, uvršteni u antologiju savremene drame, izvođeni u brojnim srpskim i evropskim pozorištima i predstavljeni na relevantnim međunarodnim festivalima. Dobitnica je Sterijne nagrade za komad “Jami distrikt” 2018. godine.  Od 1999. godine sa rediteljkom Jelenom Bogovac, vodi pozorišnu trupu “Drama Mental Studio”.

-  Volela bih, da Šabačko pozorište bude mesto na kome se svi često srećemo, na kome raspravljamo priče koje su važne, prvo za lokalnu zajednicu, a zatim i šire, priče sa lokalnim temama, ali univerzalnim značenjima – poručila je Minja Bogovac.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar