Nova direktorka stigla u Šabačko pozorište

|   Info
Milena Minja Bogovac danas je stupila na mesto v.d. direktora Šabačkog pozorišta. Tom prilikom izjavila je da će se truditi da angažuje što više šabačkih umetnika bez obzira gde se sada nalaze u Srbiji, a da će se na repertoaru naći priče sa vrlo snažnom lokalnom tematikom, a univerzalnim zančenjem.
Foto: televizija Kopernikus

Milena Minja Bogovac danas je preuzela dužnost v.d. direktora Šabačkog pozorišta. U pravno-organizacione poslove i funkcionisanje ove renomirane ustanove kulture uputio ju je dosadašnji v.d. direktora Aleksandar Stanković. Tom priklikom Minja je izjavila da jedva čeka da se upozna sa zaposlenima, ali i da se pozabavi repertoarom.
- Bavićemo se nekom vrstom lokal patriotskih priča. Trudiću se da angažujemo što više šabačkih umetnika bez obzira gde se sada nalaze u Srbiji kao i da neke priče, koje ćemo obrađivati budu, takođe, priče sa vrlo snažnom lokalnom tematikom, a univerzalnim zančenjem  - istakla je Minja Bogovac.
Kako je Minjina glavna preokupacija dramatrgija, koju je završila na Fakultetu dramskih umetnosti, izrazila je želju da neke od novih tehnika dokumentarnog pozorišta isproba sa glumcima Šabačkog pozorišta.
- To će biti i možda dobar način da se upoznamo, ali i dobar način da ja kao neko ko je nov u kolektivu shvatim više o istoriji ovog pozorišta i bogatoj tradiciji – rekla je Minja.  
Nagrađivana spisateljica, dramaturškinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja i pesnikinja nada se da će zajedno sa novim kolektivom šabačkoj publici pružiti mesto za raspravljanje oko priča koje su važne, prvo za lokalnu zajednicu, a zatim i šire.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar