Nagrada "Ličnost godine"

|   Info
Misija OEBS u Srbiji uručiće danas nagradu "Ličnost godine" za ovu godinu upravniku Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandru Alimpiću, direktorki TV Forum iz Prijepolja Milevi Malešić, zamenici direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Dejani Milijić Subić i predsedniku Vrhovnog kasacionog suda Dragomiru Milojeviću.

 

Izvor: FoNet

Ta nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se zalaže OEBS u zemlji, saopštila je Misija.

U obrazloženju za dodelu nagrade navodi se da je Alimpić pokazao izuzetnu otvorenost prema inovativnim pristupima rehabilitaciji prestupnika i njihovoj reintegraciji u društvo, što doprinosi smanjenju rizika od povrata.

Mileva Malešić nagrađena je za podsticanje mladih novinara da profesionalno i kvalitetno izveštavaju, a značajno je doprinela radu Lokal presa organizovanjem rasprava o statusu i budućoj perspektivi lokalnih medija u Srbiji, ulozi žena u medijima i poboljšanju medijske pismenosti.

Dejana Milijić Subić nagrađena je za izvanredno angažovanje u izradi i ažuriranju nastavnog programa i ishoda učenja za nastavu i učenje srpskog kao nematernjeg jezika. Doprinela je povećanju mogućnosti da pripadnici nacionalnih manjina bolje ovladaju srpskim jezikom, a time i poboljšanju njihove društvene inkluzije.

Dragomir Milojević nagrađen je za posvećenost nezavisnosti, odgovornosti i efikasnosti sudstva, a u procesu ustavnih reformi odigrao je presudnu ulogu kako bi pitanje nezavisnosti sudstva ostalo u centru pažnje, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar