Najskuplji sportski klub sveta vredan skoro pet milijardi dolara

|   Sport
Najvredniji sportski klub na svetu ne dolazi iz fudbala ili košarke, već iz nacionalne lige američkog fudbala, odnosno NFL-a. Kako je pokazalo istraživanje prestižnog Forbs magazina, Dalas Kaubojsi sa vrednošću od 4,8 milijardi dolara predstavljaju najskuplji sportski kolektiv na planeti.
Foto: youtube

 

Vrednost Kaubojsa porasla je za skoro 15 procenata u odnosu na prošlogodišnje istraživanje, pa ne čudi da su iza sebe ostavili čuvene NBA košarkaške ili moćne fudbalske klubove iz Evrope. Ipak, odmah iza Dalas Kaubojsa, na listi su velikani u kod nas mnogo popularnijoj verziji fudbala: drugo mesto na Forbsovoj listi drži Mančester Junajted sa 4,1 milijardi, a zatim slede Real Madrid sa 4,08 i Barselona sa 4.06 milijardi dolara.

Među deset najskupljih klubova na svetu našli su se još i Njujork Jenkiji, Nju Ingland Patriotsi, ali i NBA kolektivi Njujork Niksi, Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt, koji je deseti. Ispred Voriorsa, na devetom mestu je još jedan NFL klub - Njujork Džajantsi.

Vrednost klubova izračunata je na osnovu novčanih transfera pri kupovini igrača u timu, procenjenje vrednosti stadiona i ostale sportske infrastrukture, marketinških ugovora i sličnih poslova.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar